Heb je problemen met je gewicht? Kamp je bijvoorbeeld met overgewicht? Heb je enig idee wat daarvan de oorzaak kan zijn?

Bij een niet-medische oorzaak heb je wellicht een keuze om hier zelf iets aan te veranderen. Misschien ben je een emotie-eter? Dan is het best moeilijk om dit zelf aan te pakken. Er zijn verschillende redenen waarbij het fijn is als iemand je helpt om je overgewicht aan te pakken.

Is overgewicht het gevolg van jouw eetpatroon?

Het plaatje op deze pagina geeft aan dat je een keus hebt. Toch is dat niet altijd voor iedereen het geval. Je kunt inderdaad overgewicht hebben door een verkeerd eetpatroon, je houdt gewoon van lekker eten en je beseft misschien niet wat nu goed, of juist niet goed, voor je is.  Er wordt ook zoveel over gezonde voeding gezegd en geschreven, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt er dan voor kiezen om je te laten begeleiden door een specialist op het gebied van gezonde voeding en gezonde leefstijl.

Voedingsadvies bij overgewicht

Maar je kunt ook in gewicht aankomen door een medische oorzaak, zoals bijvoorbeeld een niet goede werking van je schildklier of door medicatie. Dit is moeilijk om zelf op te lossen en daarom wordt je hier vaak door een arts voor behandeld en daarnaast doorverwezen naar een diëtist. Zodra de arts een diagnose heeft gesteld, gaan we heel gericht kijken welke voeding jou helpt om af te vallen en we gaan je helpen om een nieuwe balans te vinden waar jij je goed bij voelt.

Obesitas

Als je op een gegeven moment zo zwaar bent geworden dat jouw leven hierdoor nadelig wordt beïnvloed, dan wordt het misschien tijd om eens stil te staan bij wat de oorzaak daarvan is. Vaak ligt de oorsprong in je jeugd of heb je misschien iets meegemaakt wat een trauma heeft veroorzaakt. Eten bood je steun en gaf je een gevoel van welbehagen. Op een gegeven moment kom je echter in een neerwaartse spiraal terecht en heb je geen energie meer om te bewegen of doet je lijf te veel pijn. Dan helpt eten om je beter te voelen, alleen wordt het zo van kwaad tot erger…

Om dit aan te pakken zijn er vaak meerdere disciplines nodig en is de hulp van een diëtist alleen niet genoeg. Wij werken samen met artsen en psychologen om jou de nodige hulp daarbij te geven. Dus ben je zover? Dan hopen we dat je de stap kunt nemen om jezelf weer terug te brengen naar een stabiele situatie waarbij je weer op een plezierige manier kunt leven.

Eetbuien worden veroorzaakt door het brein

Krijg je een maagverkleining of heb je een maagverkleining gehad?

Na een maagverkleining is het belangrijk om je eetpatroon te veranderen om de volgende redenen:

  • gewichtsverlies te bereiken en te behouden
  • ongewenst uitrekken van de maag te voorkomen
  • pijn en braken te voorkomen
  • tekorten in de voeding te voorkomen
  • spierverlies te voorkomen

Maagverkleining

 

Kun jij of iemand uit jouw omgeving hierbij wel wat hulp gebruiken?

Naast face-to-face contact zijn telefonische en video-consulten ook mogelijk als je dat fijner vindt of als je wat verder weg woont. Om een afspraak met ons te maken, kun je ons bellen op: 06-44624781 of het contactformulier op deze website invullen.

Je bent van harte welkom op ons spreekuur!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.