Sinds 2020 zijn wij ook actief als erkend leefstijlcoach en bieden het groepsprogramma CooL aan. CooL staat voor Coaching op Leefstijl en is een erkende Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) voor mensen met obesitas of overgewicht en een gewichtsgerelateerd risico.

Gecombineerde leefstijlinterventie CooL (Coaching op Leefstijl)

Vanaf 1 januari 2019 wordt de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) CooL vergoed binnen de basisverzekering voor mensen met obesitas of met overgewicht en een gewichtsgerelateerd risico. Wij bieden het groepsprogramma CooL aan. Het eigen risico is hierop niet van toepassing. Er zijn dus geen kosten aan deelname aan dit programma verbonden. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om dit programma te volgen.

Voorwaarden om mee te kunnen doen aan CooL:

Het groeps-leefstijlprogramma wordt vergoed vanuit de basisverzekering onder de volgende voorwaarden:

  • 18 jaar of ouder.
  • Een BMI van 30 of hoger
  • Een BMI van 25 of hoger met daarbij (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten, diabetes type 2, artrose of slaapapneu.
  • Sterk gemotiveerd om jouw leefstijl aan te passen
  • Je functioneert goed in een groep
  • De bereidheid om twee jaar mee te doen aan het programma.
  • Je hebt een doorverwijzing van de huisarts.

Check altijd bij je zorgverzekeraar of zij de GLI vergoeden en of jij mee mag doen. Wij vallen onder ZoHealthy.

Meer info over CooL:

Lees hier meer over de inhoud van CooL, welke voordelen het programma je biedt en waar en wanneer we het programma starten

In november 2021 zijn we gestart met onze 1e CooL-groep op vrijdagochtend op de Maaspoort. In februari 2022 zijn we gestart met onze 2e CooL-groep op woensdagmiddag in Vlijmen.

Zomer 2022 starten we met 2 nieuwe CooL groepen, op woensdagavond op de Maaspoort en op vrijdag overdag in Vlijmen. Er zijn nog een paar plaatsen vrij in deze groepen.

De groep op de Maaspoort krijgt de training van leefstijlcoach Emelien Hagenaars en de groep in Vlijmen krijgt de training van leefstijlcoach Barbara Nijhof.

Je kunt je vragen ook stellen of jezelf opgeven via het contactformulier of bel ons op: 06-44624781.