Sinds 2020 zijn wij ook actief als erkend leefstijlcoach en bieden het groepsprogramma CooL aan. CooL staat voor Coaching op Leefstijl en is een erkende Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) voor mensen met obesitas of overgewicht en een gewichtsgerelateerd risico.

Gecombineerde leefstijlinterventie CooL (Coaching op Leefstijl)

Vanaf 1 januari 2019 wordt de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) CooL vergoed binnen de basisverzekering voor mensen met obesitas of met overgewicht en een gewichtsgerelateerd risico. Wij bieden het groepsprogramma CooL aan. Het eigen risico is hierop niet van toepassing. Er zijn dus geen kosten aan deelname aan dit programma verbonden. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om dit programma te volgen.

Voorwaarden om mee te kunnen doen aan CooL:

Het groeps-leefstijlprogramma wordt vergoed vanuit de basisverzekering onder de volgende voorwaarden:

  • 18 jaar of ouder.
  • Een BMI van 30 of hoger of een BMI tussen de 25 en 30 met daarbij (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten of diabetes type 2.
  • Sterk gemotiveerd om jouw leefstijl aan te passen
  • Je functioneert goed in een groep
  • De bereidheid om twee jaar mee te doen aan het programma.
  • Je hebt een doorverwijzing van de huisarts.

Check altijd bij je zorgverzekeraar of zij de GLI vergoeden en of jij mee mag doen.

Leefstijlcoach Emelien Hagenaars

Emelien Hagenaars LeefstijlcoachHet CooL-programma wordt gegegeven door leefstijlcoach Emelien Hagenaars. Lees hier meer over Emelien.

Emelien is inmiddels gestart met een groep op vrijdagochtend op de Maaspoort. In januari 2022 starten we bij voldoende deelnemers met een CooL-groep op woensdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur in Vlijmen-Nieuwkuijk.

Meer info over CooL:

Lees hier meer over de inhoud van CooL, welke voordelen het programma je biedt en waar en wanneer we het programma starten

Je kunt je vragen ook stellen of jezelf opgeven via het contactformulier of bel ons op: 06-44624781.