Sinds 2020 zijn wij ook actief als erkend leefstijlcoach en bieden het groepsprogramma CooL aan. CooL staat voor Coaching op Leefstijl en is een erkende Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) voor mensen met obesitas of overgewicht en een gewichtsgerelateerd risico.

Gecombineerde leefstijlinterventie CooL (Coaching op Leefstijl)

Vanaf 1 januari 2019 wordt de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) CooL vergoed binnen de basisverzekering voor mensen met obesitas of met overgewicht en een gewichtsgerelateerd risico. Wij bieden het groepsprogramma CooL aan. Het eigen risico is hierop niet van toepassing. Er zijn dus geen kosten aan deelname aan dit programma verbonden. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om dit programma te volgen.

Voorwaarden om mee te kunnen doen aan CooL:

Het groeps-leefstijlprogramma wordt vergoed vanuit de basisverzekering onder de volgende voorwaarden:

  • 18 jaar of ouder.
  • Een BMI van 30 of hoger
  • Een BMI van 25 of hoger met daarbij (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten, diabetes type 2, artrose of slaapapneu.
  • Sterk gemotiveerd om jouw leefstijl aan te passen
  • Je functioneert goed in een groep
  • De bereidheid om twee jaar mee te doen aan het programma.
  • Je hebt een doorverwijzing van de huisarts.

Check altijd bij je zorgverzekeraar of zij de GLI vergoeden en of jij mee mag doen. Wij vallen onder ZoHealthy.

Meer info over CooL:

Lees hier meer over de inhoud van CooL, welke voordelen het programma je biedt en waar en wanneer we het programma starten

Inmiddels draaien er al 6 CooL groepen in Den Bosch en Vlijmen.

In januari 2023 starten we met een nieuwe groep in Den Bosch op donderdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur. Deze groep zit vol.

In april/mei 2023 starten we met een nieuwe groep in Den Bosch op dinsdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Deze groep zit vol.

In april 2023 starten we met een nieuwe groep in Vlijmen op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Deze groep zit vol.

In 2024 hopen we met nieuwe groepen te kunnen starten.

Onze leefstijlcoaches

Leefstijlcoach Emelien Hagenaars: (rechts op de foto) Emelien heeft 2 groepen op de Maaspoort (vrijdagochtend en woensdagavond) en 1 groep in vlijmen (woensdagmiddag)

Leefstijlcoach Barbara Nijhof: (links op de foto) Barbara is in najaar 2022 gestart met een groep in Vlijmen en in april 2023 met een groep op de vrijdagochtend.

Leefstijlcoach Evert van Veldhuizen: Evert is in najaar 2022 gestart met 2 groepen in Den Bosch en in januari en maart 2023 met 2 groepen in Den Bosch.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mocht je vragen hebben of je willen aanmelden, vul dan het contactformulier op deze website in of bel Ellen op: 06-44624781. Wij kunnen niet altijd meteen de telefoon opnemen, omdat we vaak spreekuur hebben, maar we bellen je altijd zo snel mogelijk terug.