Ellen Kant, Diëtist, leefstijlcoach en praktijkeigenaar

Ik ben getrouwd en moeder van twee prachtige dochters. In mijn vrije tijd onderneem ik graag leuke dingen samen met mijn gezin en/of met onze familie en vrienden.

Reizen, fietsen, hardlopen en lekker eten zijn mijn favoriete bezigheden, maar lekker een eind wandelen in de natuur, bijvoorbeeld De Loonse en Drunense Duinen, de Moerputten of de Bossche Broek vind ik ook heerlijk. Daarnaast lees ik graag een goed boek of kijk naar een goede film.

Eigenschappen die op mij van toepassing zijn: inlevend, enthousiast, energiek en positief.

Geen pakjes en zakjes

Het bereiden én eten van een gezonde en lekkere maaltijd samen met mijn gezin en/of met vrienden geeft me veel plezier. Daarom nodig ik graag mensen uit voor een lekkere maaltijd.

Ik kook zelf volgens het PuurGezond principe. Daarbij maak ik gebruik van zo veel mogelijk pure, onbewerkte producten. Het bereiden van voeding zonder kant-en-klaar pakjes, zakjes en potten is echt veel gemakkelijker dan je denkt. Bovendien smaakt het ook nog eens veel lekkerder en iedere keer weer anders.

Voeding, gezondheid en contacten met mensen zijn mijn passie, vandaar dat de opleiding Voeding & Diëtetiek een duidelijke studiekeuze voor mij was.  Ik heb als het ware van mijn passie mijn werk gemaakt en vind het heel erg leuk om mensen bewust te maken en te laten voelen wat gezonde voeding en leefstijl met je kan doen.

Ik heb onder andere de volgende opleidingen, trainingen en cursussen gevolgd:
 • 4-daagse basisopleiding ACT (Acceptance en Commitment Therapy/ Training)
 • Scholing nefrologie in het JBZ
 • HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek, Haagse Hogeschool
 • Leefstijlcoach voor diëtisten, HAN, Post HBO
 • Motivational Interviewing, HAN, Post HBO
 • Voeding en Diabetes, HAN, Post HBO
 • Cognitieve gedragstherapie, Psydi Scholingen
 • Emotie-eten de baas, Fenna Janssen
 • Minor Voeding & Sport, Haagse Hogeschool
 • Minor Leefstijlcoach, Haagse Hogeschool
 • Clinic “Introductie orthomoleculaire Geneeskunde: overgewicht, insulineresistentie en diabetes type 2”
 • Bijscholing koolhydraatbeperking, Harriët Verkoelen
 • Scholing Voeding bij bariatrische chirurgie
 • Diverse trainingen en scholingen, zoals o.a. voeding bij oncologie, gezond eetgedrag van het kind, chronische buikpijnklachten en sport en voeding.
 • Training Mindfulness.
 • Inleiding in de Psychologie aan de Open Universiteit te ‘s-Hertogenbosch.