Verhoogd cholesterol

Heb je een verhoogd cholesterol? Dan helpt een cholesterolverlagend dieet. Dit vermindert tevens de kans op hart- en vaatziekten.

Er zijn twee soorten cholesterol, namelijk: het gezonde cholesterol (HDL) en het ongezonde cholesterol (LDL).

Beschadigingen aan de vaatwanden zorgen ervoor dat het slechte cholesterol blijft plakken. Het gezonde cholesterol zorgt ervoor dat het slechte cholesterol, wat aan de vaatwanden plakt, afgevoerd wordt naar de lever en wordt afgebroken.

Beschadigingen aan de bloedvaten worden veroorzaakt door een verhoogde bloeddruk, roken of ouderdom. Als er veel slecht cholesterol blijft plakken, kunnen de aderen dichtslibben. Dit heet aderverkalking. Deze aderverkalking kan ernstige gevolgen hebben: het vergroot namelijk de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk.

Een hoog cholesterol kan erfelijk zijn, maar kan ook veroorzaakt worden door een ongezonde leefstijl. Nu kiest niemand daar bewust voor. Echter de enorme keuze in eten maar ook de onwetendheid over ingrediënten zorgt ervoor dat je vaak ongezonder eet dan je denkt.

Met een cholesterolverlagend dieet ofwel de juiste voeding kun je de hoeveelheid slecht cholesterol laten dalen en de kans op hart- en vaatziekten verkleinen.

Wil je meer weten over een cholesterolverlagend dieet en/of een voedings- en leefstijladvies op maat wat je helpt om je slechte cholesterol te verlagen en je goede cholesterol te verhogen?

Maak nu een afspraak

2 reacties

 1. Beste,
  Ik heb een hoog cholesterol en ben diabetes 2 en welke aan pak ik volg zoals nu het Pioppi dieet en voorheen Southbeach… Zo langzamer aan wordt ik steeds meer in verwarring gebracht.
  Het lijkt wel alsof we niet meer kunnen vertrouwen op ons gezond verstand en intuitie. Wat is nu echt een cholesterol leef style?

  1. Beste Mary,
   Ik adviseer je om een afspraak te maken met een goede diëtiste bij jou in de omgeving. Waarschijnlijk kom je in aanmerking voor ketenzorg en kost het je helemaal niets.
   Ik doe ook aan Facetime consulten, dus dat behoort eventueel ook tot de mogelijkheden.
   Vr.gr. Ellen Kant, Diëtist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.