prikkelbare darm syndroomVoeding bij Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

Veel mensen, vooral vrouwen hebben regelmatig last van hun darmen. Heb jij regelmatig last van buikpijn, darmkrampen, winderigheid, diarree of obstipatie (verstopping), dan kan het zijn dat je het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) hebt.

Een dieet met minder suikers, zoetstoffen en vetten en meer vezels en vocht geeft vaak al hele goede resultaten. Ook  rustig kauwen en regelmatig eten helpen om darmklachten te voorkomen of te verminderen. Daarnaast is beweging goed om de spijsvertering op gang te brengen.

Is het raadzaam om naar een diëtist te gaan?

Vermoed je dat je Prikkelbare Darmsyndroom (PDS) hebt? Ga dan eerst naar je huisarts om te laten onderzoeken of PDS inderdaad de oorzaak is van jouw gezondheidsklachten. Als je PDS hebt, maar ook als je geen PDS hebt, maar wel maag-darmklachten, dan is het zeker raadzaam om een diëtist in de arm te nemen.

Tijdens de intake nemen we je hele voeding en leefstijl met je door en bespreken met jou je  doel en je mogelijkheden en onmogelijkheden. Aan de hand daarvan stellen we een persoonlijk voedings- en leefstijladvies voor je op, waarmee je je darmklachten kunt verminderen of zelfs helemaal kunt verhelpen. Ook letten we er natuurlijk ook op, dat je geen tekort aan voedingsstoffen krijgt.

Naast face-to-face contact zijn telefonische en video-consulten ook mogelijk als je dat fijner vindt of als je wat verder weg woont. Om een afspraak met ons te maken, kun je ons bellen op: 06-44624781 of het contactformulier op deze website invullen.

Je bent van harte welkom op ons spreekuur!