Links over voeding en gezondheid

Hieronder staan links verzameld van websites die mogelijk interessant voor je zijn. De links zijn onderverdeeld in diverse categorieën zodat je snel kunt vinden wat voor jou van toepassing is.

Zorgkaart Nederland

Via Zorgkaart Nederland hebben clienten aangegeven hoe ze het werken met mij als diëtist hebben ervaren. Ben je tevreden dan zou ik het waarderen als je ook jouw ervaring daarbij wilt vermelden.

Berekenen van BMI, energie en calorieën verbruik
Testen en informatie

Veel mensen zitten met vragen over suiker. Welke fruitsoorten zijn aan te raden? Is honing even ongezond als suiker?

Bijna iedereen (85%) in Nederland eet te veel zout. Jij waarschijnlijk ook. Dit is in het bijzonder slecht voor je nieren. De Zoutmeter laat zien hoeveel zout jij eet en hoe je zout in je voeding kunt verminderen.

Met 9 vragen ontdek je hoe gezond je buik is. De vragen gaan over wat je eet, drinkt en hoe vaak je beweegt.

Nederland telt ruim 2 miljoen buikpatiënten. Hieronder staan links naar meer informatie over de spijsvertering.

Informatie over alles wat met de diëtist te maken heeft
Diabetes zelf aanpakken

Heb je diabetes type 2 of heb je een verhoogd risico op diabetes?  Dan is het boek ‘Diabetes type 2? Maak jezelf beter’ misschien interessant voor je. Het boek is geschreven door internist Hanno Pijl en diëtist Karine Hoenderdos.

Met dit zeer praktische boek schakel je in 10 stappen om naar een andere manier van eten en leven. De Diabetesvereniging Nederland beveelt dit boek bovendien aan.

Sinds 2017 is er ook een kookboek van dit boek:

Harriet Verkoelen, diëtist en diabetesverpleegkundige heeft een aantal boeken geschreven over een koolhydraatarme leefstijl.

Afvallen door gezond te eten

Weg met strenge diëten en afslank-hypes. Terug naar puur gezond eten! Want dat is de beste oplossing voor overgewicht en andere gezondheidsproblemen.

Zwangerschap

In Den Bosch is er een scala aan diversiteit van zorg, voorlichting  en cursusaanbod rondom moeder, ouders en (ongeboren) kind. De Bossche verloskundige praktijken hebben zodoende één website gemaakt om de zorg overzichtelijk en duidelijk weer te geven en waarop alle partners in de geboortezorg staan vermeld.

Coachprogramma’s

Gezonde voeding, in combinatie met beweging, zorgt onder andere voor meer fitheid en gezondheid.  Door iedere dag zo’n 10.000 stappen te zetten, ondersteun je jouw gezondheid optimaal. Dit staat gelijk aan ongeveer één uur beweging. Je kunt natuurlijk ook gaan sporten, wandelen of fietsen.

Yoga

Ben je op zoek naar manieren om te ontspannen? Dan is yoga misschien iets voor jou.

Liefhebbers van yoga kennen hem ongetwijfeld: de zonnegroet. Deze serie bewegingen doe je ’s ochtends, meteen na het opstaan. Het zorgt dat je de dag energiek en soepel begint. Wil je het ook eens proberen? Kijk hier voor een voorbeeld.

Of wil je misschien eens een yoga les ervaren? Dan kan ik je Yoga in Beweging in Vlijmen van harte aanbevelen. Je kunt je opgeven voor een gratis proefles. Deze les is volledig vrijblijvend, zodat jij zelf de voordelen van yoga kan komen ervaren. Mocht je dit willen, dan kun je je opgeven via het contactformulier op hun website.

Mentaal vitaal

Mentaal Vitaal is er voor iedereen die meer wil weten over mentale gezondheid en er zelf mee aan de slag wil. Je vindt er:

  • Informatie
  • Mentale fitness tips & oefeningen
  • online cursussen & therapie
  • verwijzing naar hulp

TEST JE MENTALE FITHEID