Ziektepreventie medewerkers

Werkgevers zijn erbij gebaat dat hun werknemers gezond leven. Dat levert winst op in het ziekteverzuim en verhoogt de productiviteit. Maak werk van een gezond bedrijf en laat je door ons inspireren.

We hebben al diverse interactieve, inspirerende leefstijl workshops gegeven aan diverse bedrijven waaronder re-integratie bedrijven.

Investeert u al in uw medewerkers?

Vroeger kreeg de Nederlander de eerste welvaartsziekte na zijn werkzame periode. Tegenwoordig worden de mensen gemiddeld al rond hun 53e levensjaar ziek.

Elke organisatie is gebaat bij gezonde en vitale medewerkers. Daardoor ontstaat er vanzelf minder verzuim en kunnen ze langer productief en met meer plezier doorwerken.

De voordelen voor de medewerker!

Voor de medewerker is het ook een interessant programma. Het gaat tenslotte om zijn/haar gezondheid. Een gezonde leefstijl levert direct voordeel op voor de medewerker, want deze:

  • voelt zich fitter
  • is minder snel ziek
  • verkleint het risico op allerlei ziektes, zoals hart- en vaatziekten en diabetes
  • valt af of blijft op gewicht
  • ziet er gezonder en beter uit
Ziektepreventie medewerkers
Bewustwording medewerkers

Het doel is om bewustwording te creëren bij uw medewerkers. Hierdoor gaan ze zelf actief aan de slag met hun leefstijl. Ze worden én blijven daardoor uiteindelijk gezonder.

Een bijkomend voordeel is ook dat fitte en positief ingestelde medewerkers voor een goede sfeer in uw bedrijf zorgen.

Preventie ziekteverzuim kostenbesparend

Preventief investeren in een vitaliteitsprogramma voor uw medewerkers loont. Dit blijkt namelijk uit verschillende onderzoeken. Iedere in preventie geïnvesteerde euro levert maar liefst na twee jaar € 2,50 op door het dalen van verzuim (bron: RIVM/NIGZ ).

Voor u als werkgever zijn medewerkers met een gezonde leefstijl dus heel waardevol en kostenbesparend.

Programma

We kunnen u en uw medewerkers mogelijkheden bieden zoals:

  • leuke, interactieve workshops over voeding en leefstijl;
  • realiseren van een gezondere kantine;
  • organiseren van een inloopspreekuur voor uw werknemers;
  • organiseren van een bedrijfsuitje, gevolgd door een voorlichtingsbijeenkomst over voeding en leefstijl.

Andere ideeën zijn altijd bespreekbaar. We kiezen een werkwijze die het beste bij uw bedrijf past en maken een programma op maat. De tarieven zijn nader overeen te komen.

Voorkom verzuim van uw medewerkers via een vitaliteitsprogramma. Dit kan misschien zelfs wel eens een van de beste investeringen van uw bedrijf worden!

Spreekt dit u aan of heeft u vragen? U kunt ons bereiken op telefoonnummer: 06-44624781 of via een e-mailbericht: info@voedingsadviesvlijmen.nl.


MAAK NU EEN AFSPRAAK