Helaas gaat Salma ons per 1-5-2022 verlaten. Wij zijn op zoek naar een vervangster.

—————

Vanaf 1 juni versterk ik het diëtistenteam van Adviesbureau Voeding & Leefstijl Ellen Kant. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam.Marokkaanse diëtist

Tijdens mijn laatste stageperiode bij Adviesbureau Voeding & Leefstijl, heb ik mij actief ingezet om de zorgverlening voor de niet-westerse cliënten binnen de praktijk te optimaliseren. Zo ben ik in gesprek gegaan met verschillende zorgverleners in Den Bosch om naar oplossingen te zoeken voor het aanbieden van een volwaardige diëtistische behandeling voor niet-westerse cliënten. Ik heb naar oplossingen gezocht om cliënten met verschillende eetculturen en taalbarrières betere zorg te kunnen bieden, zodat wij van Adviesbureau Voeding & Leefstijl elke cliënt passende zorg kunnen bieden.

Naast Nederlands, spreek ik vloeiend Marokkaans (Berbers) en kan ik  ziektebeelden uitleggen in het Marokkaans (Berbers).  Indien gewenst, kan ik de consulten ook in het Berbers of Arabisch voeren.

Specialisaties

Na drie jaar stage te hebben gelopen bij een Diëtistenpraktijk in Rotterdam-Noord heb ik ervaring opgedaan met de Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en Syrische eetcultuur. Verder heb ik de minor toegepaste psychologie met een nette 9.3 afgerond. Naast voeding heeft ook medicatie mij altijd gefascineerd. In het verleden heb ik de opleiding tot apothekersassistente afgerond en in een apotheek gewerkt. Verder werk ik momenteel nog 1 dag per week als medisch assistent in een ziekenhuis.

Hobby’s

In mijn vrije tijd houd ik ervan om de natuur op te zoeken. Een lange wandeling in het bos staat dan ook regelmatig in mijn agenda. Ook een strandwandeling vind ik zowel in de zomer als in de winter heerlijk. Naast wandelen sta ik graag in de keuken. Marokkaanse, Syrische, Surinaamse, Italiaanse of Turkse gerechten staan vaak op het menu, maar ook Hollandse gerechten vind ik heerlijk. Zo eet ik elk weekend een heerlijke volkoren pannenkoek als ontbijt en staat stamppot ook regelmatig op het menu.

Iedereen, ongeacht afkomst, is welkom voor een consult! Om de maandag houd ik spreekuur in Den Bosch en in Tilburg.