Vienne Sanders, diëtist

Na het afronden van de 4-jarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen ben ik in 2018 als diëtist gaan werken voor Ellen Kant Voeding en Leefstijl. Ik ben werkzaam op maandag t/m vrijdag in ’s-Hertogenbosch, Drunen en Nieuwkuijk.

Specialisaties

Gespecialiseerd ben ik onder andere in voeding en leefstijl in relatie tot overgewicht/obesitas, ondergewicht/ondervoeding, (zwangerschaps)diabetes, hypercholesterolemie, hypertensie, COPD, nefrologie, prehabilitatie van oncologiepatiënten en ouderenzorg. Hier heb ik al behoorlijk wat jaren praktijkervaring mee. Ook heb ik allerlei cursussen en bijscholingen voor deze patiëntengroepen/ziektebeelden gevolgd of staan deze nog op de planning om te gaan volgen.

Zo heb ik in 2019 onder andere de post-HBO voeding en diabetes afgerond, in het najaar van 2020 de post-HBO emotie eten en in 2022 de post-HBO voeding en COPD. In 2023 heb ik een scholing bij het JBZ Ziekenhuis gehad over voeding bij nierziekten.

Bezig zijn met voeding en gezondheid is een van mijn grootste hobby’s, en dan met name het effect van voeding en leefstijl op de gezondheid. Ik vind het altijd erg mooi om te zien dat je vaak met een paar kleine aanpassingen in de voeding al resultaat ziet. Bijvoorbeeld verbeterde bloedwaarden bij diabetes of een verhoogd cholesterol.

Werkwijze

Tijdens de consulten kijk ik naar iemands huidige voedingspatroon en gewoontes en probeer hierbij samen naar realistische en haalbare doelen te zoeken. Het is namelijk in kleine behapbare stapjes veel makkelijker om je doel te behalen.

Hobby’s

Marokkaanse groentestoofpot

Naast voeding en gezondheid, is koken een hele grote hobby van mij. Met name in het weekend houd ik ervan om de hele middag in de keuken te staan en nieuwe recepten uit te proberen. Ik kook erg graag Midden-Oosters en Indonesisch. Ook vind ik het leuk om hier blogs over te schrijven, zoals deze (Marokkaanse groentestoofpot).

Daarnaast houd ik van reizen, yoga en hardlopen.

Verder vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voeding. Dit doe ik onder andere door het regelmatig volgen van bijscholingen en het bijhouden van de vakliteratuur.

Ik ben aangesloten bij Diëtisten Coöperatie Nederland.