Een mooie inspirerende blog van één van onze cliënten van de vruchtbaarheidskliniek

“Met veel motivatie stapte ik in november 2018 de poli van de vruchtbaarheidskliniek binnen. Het eerste wat ik te horen kreeg “IVF kan pas vanaf een BMI van 35”. Dus mevrouw je moet gaan afvallen. Bel de diëtist en kom hier elke maand naar de lifestyle coach……dan weet je dat je een lange weg moet gaan afleggen.
Met mijn hakken in het zand naar huis gegaan, want ja afvallen lekker makkelijk gezegd. Als ik het zou kunnen dan was ik wel slank geweest. Ik had elk dieet wel gehad. Maar goed we hadden hulp nodig en ik moest mijn best doen, want een kinderwens is niet niks.

De diëtist bleek een gewoon leuk mens, geen oordeel gewoon oprecht iemand die je helpt. De lifestyle coach van de vruchtbaarheidskliniek pushte me om veel te gaan lopen, 10.000 stappen per dag, Ik dacht die is gek.

Tussentijds bleek dat ik een poliep in mijn baarmoeder had, oké ook dat nog. Die kon eruit gehaald worden en bleek niet kwaadaardig.

Het ging heel goed, tussen kerst en nieuw bleef ik lekker afvallen, Ik voelde me goed en haalde ineens met gemak 10.000 stappen. Zelfs met carnaval viel ik af. Dit was super. Geen dieet maar een nieuwe lifestyle. Genoeg en lekker eten, dit kon ik volhouden. Ik kreeg zin in de afspraken bij de vruchtbaarheidskliniek en met de diëtist. Nooit gedacht dat ik dit zo fijn zou vinden. Ik dacht zelfs ook als ik nooit zwanger ga worden, dan heb ik toch iets gewonnen.

Ik had een BMI van 40 aangetikt, 8 punten minder! Het afvallen ging niet snel meer, maar sinds november was ik alleen maar afgevallen. In april was dit 20 kilo minder.

Op 14 mei was ik een paar dagen overtijd…..en wat bleek….Ik had een dik vet kruis op mijn test. De doos er nog eens bij gepakt en ja hoor ik was zwanger. Helemaal zelf gelukt, geen behandeling. Ik ben zo blij, ik ben zo trots.

Vandaag mijn eerste echo gehad en een kloppend hartje gezien. Mijn droom is uitgekomen. Ik ben zo gemotiveerd dat ik ook tijdens mijn zwangerschap bij de diëtist zal blijven. Deze lifestyle wil ik houden voor mezelf en mijn garnaal.

Ik hoop dat mijn verhaal iemand kan helpen. Ik had alles tegen en of het nu wel of niet was gelukt als ik niet was afgevallen maakt me niet uit. Ik ga een stuk gezonder mama worden. En ik had dit zetje nodig vanuit de vruchtbaarheidskliniek.

Ik ben nu 19 weken zwanger. De uitdaging van niet aankomen en gezond leven blijft. Maar ook tijdens zwangerschap en daarna blijf ik zeker onder begeleiding en ben ik gemotiveerd dat het lukt!”

En hier worden wij als diëtisten-leefstijlcoaches zo blij van 🙂 Dit is wat ons werk zo leuk maakt.

Lees hier meer over voeding en vruchtbaarheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.