Heeft deze titel je aandacht getrokken? Dan ben of ken jij iemand die – of juist zijn of haar gezondheid heel belangrijk vindt – of die meermaals geprobeerd heeft om gewicht te verliezen. Deze blog is geschreven door Rosalie.

Mijn eigen “journey”

Waarom ik deze twee tegenover elkaar zet, dat leg ik je graag uit d.m.v. een stukje persoonlijke input.
Ooit begon mijn eigen “journey” met gewoonweg wat kilo’s willen verliezen. Ik was een jaar of 19, na de puberteit wat kilootjes te zwaar.. en dat knaagde aan mijn zelfvertrouwen. In het begin ging ik crash diëten en hing ik wat rond in de sportschool, maar al snel viel ik terug in mijn oude patroon.
Dit zette mij aan het denken.

Hoe komt het dat ik dit niet volhoud?

Al snel kwam ik erachter…Het is mijn denkpatroon. De maanden/jaren erop ging ik mezelf meer verdiepen in voeding en gezondheid (en beweging, wat onderdeel is van een gezonde leefstijl) en groeide mijn interesse in psychologie. De combinatie hiervan is wat uiteindelijk jouw journey maakt of breekt.

Geen crashdieet maar een gezonde leefstijl

Door de vele kennis en ervaring die ik opdeed in de tijd na mijn crash dieet, besefte ik dat een dieet (en het resultaat ervan) iets is voor op de korte termijn, maar dat een leefstijl iets is wat je volhoudt, omdat je het doet voor je gezondheid. De leefstijl die ik hedendaags heb, heb ik omdat ik dankbaar ben voor mijn lijf en mijn gezondheid. Ik geef het de voedingsstoffen en beweging die het verdient en nodig heeft. Tijdens het werken aan mijn gezondheid, kwam het lijf wat ik altijd wilde hebben, maar moeilijk vond om te bereiken, vanzelf.

Sinds ik mijn korte termijn doelen gebaseerd op uiterlijkheden, heb veranderd in lange termijn doelen gebaseerd op gezondheid, voel ik me fitter dan ooit. Fysiek, maar ook mentaal!

Jouw doelen hoeven niet heel groot te zijn. Als ze maar haalbaar zijn. Consistentie is belangrijker dan periodieke resultaten! Daarmee bereik je op “lange termijn” dus meer!

Lees hier meer over Rosalie en als je een afspraak met haar of de andere diëtisten uit ons team wilt maken, bel ons dan op 06-44624781 of mail naar info@voedingsadviesvlijmen of vul het contactformulier op deze website in. Je krijgt binnen 24 uur een reactie. Volgt die niet, dan is er iets niet goed gegaan of is onze reactie misschien in de spam terecht gekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.