Onlangs zijn we begonnen met de PuurGezond inspiratie momenten. Het 1e in spiratiemoment ging over gezonde tussendoortjes, waarbij we jullie de opdracht hebben meegegeven om meer regelmaat te vinden in de voeding en de tussendoortjes in te vullen met gezonde opties, waaronder fruit. Vandaag gaan we inzoomen op het ontbijt.

Waarom het ontbijt?

Nou het ontbijt is namelijk je start van de dag. Het levert je allerlei goede voedingsstoffen, ondersteunt je bij het concentreren, voorkomt snoep- en snaaigedrag later op de dag, stimuleert de stoelgang en helpt je bij het bereiken van een gezond gewicht.

Maar waar moet het ontbijt dan uit bestaan?

Je hebt een goed ontbijt als het bestaat uit: eiwitten, vezels, vitamines, mineralen en vocht.

En dat is dan ook meteen de opdracht die vandaag van start is gegaan! Om jou hierbij te helpen heeft onze diëtiste Lotte een leuk voorbeeld ontbijtje. Ik zou zeggen TRY IT OUT!! 😄

Je hebt maar 5 minuten voorbereidingstijd nodig en dan kan je genieten van dit heerlijke ontbijtje.

Wat moet je hiervoor doen?
– Snijd een appel in stukjes en bak deze in een koekenpan met een beetje kaneel.
– Doe er vervolgens havermout en 1 eetlepel rozijnen bij en bak dit 5 minuten in de koekenpan.
– Doe dit samen met 100 gram Skyr en 100 gram Yoghurt in een schaaltje en je ontbijt is klaar!

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om alleen Skyr of alleen Yoghurt te gebruiken, maar deze combinatie is echt een aanrader!
De portie havermout is per persoon verschillend. Ongeveer 20 gram havermout staat gelijk aan 1 snee brood. Hiermee kan je een goede inschatting maken om je eigen portie te bepalen.

Ga jij dit ontbijtje ook een keertje uitproberen?

Hulp of begeleiding nodig?

Je bent altijd van harte welkom op ons spreekuur. Je kunt ons bellen op 06-44624781 of stuur een mailtje naar info@voedingsadviesvlijmen.nl of vul het contactformulier op deze website in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.