Heb jij Corona gehad en nog steeds last van allerlei kwaaltjes, zoals vermoeidheid, verlies aan conditie, verminderde spierkracht? Veel mensen zijn nadat ze Corona hebben gehad ernstig ondervoed. Hieronder kun je lezen wanneer je ondervoed bent en wat de gevolgen zijn. Als diëtist kunnen we je zeker helpen om weer een betere conditie te krijgen, je spiermassa op te bouwen en je weer fitter en energieker te gaan voelen.

Wanneer ben je ondervoed?

Je bent ondervoed als je in 1 maand tijd 3 kg of meer bent afgevallen of in 6 maanden tijd 6 kg of meer. Ook als je overgewicht hebt, kun je ondervoed zijn.

Als je niet precies weet hoeveel je bent afgevallen, kan het een indicatie zijn, als je minder eetlust hebt, als je kleding ruimer zit, als je broekriem een gaatje strakker moet of als je horloge ruimer om je pols zit.

Wat zijn de gevolgen van ondervoeding?

Ondervoeding heeft een negatieve invloed op je immuunsysteem, je weerstand en je herstel van ziekte. Ook word je sneller ziek als je ondervoed bent en vergroot het de kans dat je valt.

Kun je wel wat hulp gebruiken of vind je het fijn als we op huisbezoek komen?

Denk je dat je ondervoed bent of denk je dat een ouder of iemand die je verzorgt ondervoed is, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij kunnen daarin als diëtist echt hét verschil maken en helpen je graag om op een gezonde manier aan te komen of om verder gewichtsverlies/verlies van spiermassa te voorkomen, zodat je weer lekkerder in je vel komt te zitten en meer energie krijgt.

Naast face-to-face contact zijn telefonische en video-consulten ook mogelijk als je dat fijner vindt of als je wat verder weg woont. Ook kunnen we bij je thuis komen. Op de verwijsbrief van de huisarts moet dan wel vermeld worden dat een huisbezoek geïndiceerd is.

Om een afspraak met ons te maken, kun je ons bellen op: 06-44624781 of het contactformulier op deze website invullen.

Je bent van harte welkom op ons spreekuur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.