Heeft jouw lichaam behoefte aan zoet?

Dan kan het zijn dat je een gevoelige bloedglucosespiegel hebt, die snel piekt en daalt. Herken je dit? heeft jouw lichaam behoefte aan zoet?

Je bent moe, dus je hebt behoefte aan zoet en neemt iets zoets/snelle suikers, bijvoorbeeld een aantal koekjes, wat chocolade of een bakje chips. Hierdoor voel je je even wat lekkerder of wat minder moe, maar na een tijdje voel je je weer moe/onrustig, dus neem je toch maar nog maar een paar koekjes, wat blokjes chocolade of wat handjes chips en voor je het weet is het pakje of de zak leeg☹️

Behoefte aan zoet? Dit werkt zo….

Als je snelle suikers eet, krijg je een suikerpiek in je bloed, waardoor je je even lekkerder voelt. Zo’n suikerpiek is echter niet goed voor je hart- en bloedvaten.

Je lichaam gaat daarom hard aan de slag om die suikers uit je bloed in je cellen te krijgen. Met als gevolg een suikerdip in je bloed. Hierdoor voel je je weer moe/onrustig en ga je weer meer suikers/zoets eten om die suikerdip weg te krijgen en je weer lekkerder te voelen. En zo gaat het door.

Herken je dit?

Probeer dan de volgende keer dat het je overkomt dit patroon eens te doorbreken en in plaats van jezelf te vullen met snelle suikers, jezelf te voeden met eiwitrijke producten.

Probeer dit minimaal 1-2 weken door te zetten. Het kan even lastig zijn, aangezien het misschien een gewoonte voor je is geworden, maar je zult zien dat de aanhouder wint💪

Als steuntje in de rug, kunnen wij je hier natuurlijk altijd mee helpen😉

Volgende week schrijven we een blog over “eten uit gewoonte” dus blijf ons volgen😘

Meer inspiratie, hulp of begeleiding nodig voor een gezonde(re) leefstijl of eetpatroon?

Je bent altijd van harte welkom op ons spreekuur. Je kunt ons bellen op 06-44624781 of stuur een mailtje naar info@voedingsadviesvlijmen.nl of vul het contactformulier op deze website in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.