Eet jij uit gewoonte?

Een gewoonte is een handeling of een manier van doen die je gewend bent om uit te voeren, op de automatische piloot, zonder na te denken. Dit kost geen moeite.

Dagelijkse routines zitten hardnekkig ingebakken in je patroon en het kost tijd en volharding om bepaalde nieuwe handelingen routine te laten worden. Maar, je kunt je echt een nieuwe gezonde gewoonte aanleren.

Zo verander je een slechte gewoonte in een gezonde gewoonte:

• Schrijf de voordelen van de nieuwe gezonde gewoonte die je jezelf wilt aanleren op
• Schrijf de negatieve gevolgen van de gewoonte die je wilt aanpassen op
• Schrijf je valkuilen op en wat je kunt doen als deze zich voordoet.
• Probeer door te zetten💪, maar tegelijkertijd ook mild te zijn voor jezelf😍

Het aanleren van een nieuwe gezonde gewoonte gaat vaak niet zonder slag of stoot. Als het een keer niet goed gaat, accepteer dat dan en begin gewoon weer opnieuw.

Hoe vaker je de oude slechte gewoonte vervangt door je nieuwe gezonde gewoonte, deste beter deze nieuwe gezonde gewoonte ingesleten raakt. Je moet het een beetje zien als een spier die je aan het trainen bent. Hoe vaker je traint, deste sterkt de spier wordt💪

En….. vergeet niet: nobody is perfect😅, dus het mag ook wel een keertje fout gaan😉 pak daarna gewoon weer de draad op en ga weer lekker verder met het trainen van je nieuwe gezonde gewoonte.

De volgende blog gaat over dwangmatig eten…dus heb je daar last van, stay tuned…

Meer inspiratie, hulp of begeleiding nodig voor een gezonde(re) leefstijl of eetpatroon?

Je bent altijd van harte welkom op ons spreekuur. Je kunt ons bellen op 06-44624781 of stuur een mailtje naar info@voedingsadviesvlijmen.nl of vul het contactformulier op deze website in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.