Ben je in de overgang en verandert er ineens veel?

Dan heb je waarschijnlijk last van een hormonale disbalans. Klachten door de overgang, zoals opvliegers en slapeloze nachten kunnen daarvan het gevolg zijn. In de overgang raakt de balans verstoort. Het is een natuurlijk proces maar je kunt er gelukkig wel wat aan doen. Wil je weten welke voeding voor jou het beste is om jouw overgangsklachten te verminderen? We leren je om te gaan met deze veranderende situatie en kijken samen met jou welke voeding jij nodig hebt om jouw hormonen beter in balans te krijgen. Dit is niet voor iedereen hetzelfde omdat ieder lichaam een andere spijsvertering en behoeften heeft.

Hormonale disbalans

Wil je zwanger worden?

Ben je nog te jong voor de overgang en wil je juist graag zwanger worden maar lukt het niet? Dan heb je misschien ook last van een hormonale disbalans. Dit heeft dan uiteraard een andere oorzaak dan de overgang, maar kan ook door aanpassingen in je voeding en leefstijl weer terug in balans gebracht worden.

Mooie inspirerende blog van één van onze cliënten van de vruchtbaarheidskliniek van het JBZ

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verandert er ook erg veel in je lichaam en ook dan spelen de hormonen een heel grote rol. Waar de een zonder problemen 9 maanden zwanger is, kun je zelf tobben met allerlei problemen. Welke hormonen spelen bij jou het meeste op en wat heb jij nodig om jouw zwangerschap zonder noemenswaardige klachten door te komen? Hoe fijn zou het zijn als dit juist een periode wordt waarbij je kunt genieten van je zwangerschap. Een goede balans in jouw voedingsbehoefte kan je hierbij ondersteunen en wij helpen je daar graag bij.

Zwangerschap en voeding