Voeding en kanker

Eén op de drie mensen krijgt ooit kanker. Voeding en kanker zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gezonde voeding is één van de factoren waarmee je de prognose van deze ziekte kunt beïnvloeden.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ondervoeding één van de belangrijke factoren is die je overlevingsprognose bepaalt. Het is dus cruciaal om goed gevoed je behandelingen in het gaan.

Maar hoe weet je wat goed is voor jouw lijf? Het is heel moeilijk om dat te bepalen. Wist je bijvoorbeeld dat je ondanks een goed gewicht of zelfs overgewicht tóch ondervoed kunt zijn? Je kunt dan namelijk tekorten hebben aan essentiële stoffen als vitaminen en mineralen. Denk dus niet te snel dat het wel goed zit!

Ieder mens is anders

Bovendien is ieder mens anders. Afhankelijk van je leefstijl, leeftijd en medische situatie kan jouw lijf andere behoeften hebben dan dat van een ander. Deze behoeften zijn persoonlijk en veranderen ook nog eens per levensfase.

Is het raadzaam om naar een diëtist te gaan?

Het is niet eenvoudig om ervoor te zorgen dat jouw dagelijkse voeding past bij jouw ziekte. Daar heb je uitgebreide voedingskennis, medische kennis en een flinke portie ervaring voor nodig! De diëtist is de aangewezen persoon om je hierbij te helpen.

Wij helpen je graag om stap voor stap nieuwe gezonde gewoontes aan te leren. Tevens letten wij er op, dat je geen tekort aan voedingsstoffen krijgt. Wij maken voor jou een voedings- en leefstijladvies op maat, wat je helpt om je risico op (terugkeer van) kanker te verminderen of in een betere conditie te komen ter voorbereiding op een behandeling.

Naast face-to-face contact zijn telefonische en video-consulten ook mogelijk als je dat fijner vindt of als je wat verder weg woont. Om een afspraak met ons te maken, kun je ons bellen op: 06-44624781 of het contactformulier op deze website invullen.

Je bent van harte welkom op ons spreekuur!

Klik hier voor 10 wetenschappelijk onderbouwde aanbevelingen voor de beste kans op een toekomst zonder kanker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.