Skip to content

Nieuwe top 10 voedselkeurmerken

Nieuwe top 10 voedselkeurmerken bekend

Er zijn al bijna 100 duurzaamheidslogo’s voor voeding op de markt. Dat blijkt uit de nieuwe beoordeling van beeldmerken op voeding, uitgevoerd door Milieu Centraal. Slechts 10 keurmerken kunnen door de beugel. Voor een duurzame keuze adviseert Milieu Centraal om alleen op deze top 10 te letten.

Bewuste keuze

De 10 topkeurmerken helpen om makkelijker een bewuste keuze te maken in de supermarkt. ‘Ze stellen hoge eisen aan milieu, eerlijke handel en dierenwelzijn en hun controle is goed. Al blijven er altijd nog verbeterpunten mogelijk’, zegt Kirsten Palland van Milieu Centraal.

Dit zijn de 10 topkeurmerken

Ministerie

Er zijn 95 beeldmerken getoetst op hoe streng hun eisen zijn op milieu, eerlijke handel en dierenwelzijn, op controle en transparantie. De beoordeling van elk beeldmerk vond plaats binnen een specifieke productgroep, zoals eieren, vlees of koffie. Zo kan goed vergeleken worden welke eisen er echt uitspringen. De inventarisatie van de keurmerken is gedaan in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De beoordelingen zijn terug te vinden in de Keurmerkenwijzer.

Bron: Nieuws voor Diëtisten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Adviesbureau Voeding & Leefstijl Ellen Kant | De Savornin Lohmanlaan 1 | 5252 AX Vlijmen | Tel.: 073-5116298 | 06-44624781 (website: Internet-Meesters)