Vanaf  1 maart 2021 komt diëtist in opleiding, Salma Chamrar, een stage-opdracht/adviesrapport voor ons schrijven. Hieronder stelt ze zich voor.

—–

Vanaf 1 maart kom ik het diëtistenteam van Adviesbureau Voeding & Leefstijl Ellen Kant versterken. Ik benstagiairegeboren en getogen in Rotterdam, maar studeer in Den Haag. Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding Voeding en Diëtetiek en kom voor mijn laatste stageperiode mijn steentje bijdragen aan Adviesbureau Voeding & Leefstijl.

Specialisaties

Na drie jaar stage te hebben gelopen in Rotterdam-Noord heb ik ervaring opgedaan met de Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en Syrische eetcultuur. Verder heb ik de minor toegepaste psychologie met een nette 9.3 afgerond. Naast voeding heeft ook medicatie mij altijd gefascineerd. In het verleden heb ik de opleiding tot apothekersassistente afgerond. Daarnaast heb ik in de apotheek gewerkt en naast mijn studie werk ik als medisch assistent in het ziekenhuis.

Adviesrapport en werkwijze

Tijdens deze stageperiode ga ik mij actief inzetten om de zorgverlening binnen Adviesbureau Voeding & Leefstijl te optimaliseren. Zo zal ik in gesprek gaan met verschillende zorgverleners om oplossingen te zoeken naar het volwaardig aanbieden van een diëtistische behandeling door Adviesbureau Voeding & Leefstijl. Ik zal naar oplossingen zoeken om cliënten met verschillende eetculturen en taalbarrières betere zorg te kunnen bieden. Hierdoor kunnen wij van Adviesbureau Voeding & Leefstijl elke cliënt passende zorg bieden.

Daarnaast spreek ik de Marokkaanse taal vloeiend en zal ik  ziektebeelden uitleggen in het Marokkaans (berbers) en voorlichtingsmateriaal analyseren. Na 3 mei zal ik beginnen met het houden van consulten. De consulten kan ik dan indien gewenst ook in het Berbers of Arabisch voeren. Natuurlijk is iedereen ongeacht afkomst welkom voor een consult!

Hobby’s

In mijn vrije tijd hou ik ervan om de natuur op te zoeken. Een lange wandeling in het bos staat dan ook regelmatig op mijn agenda. Ook een strandwandeling vind ik zowel in de zomer als winter heerlijk. Naast het wandelen sta ik graag in de keuken. Marokkaanse, Syrische, Surinaamse, Italiaanse of Turkse gerechten staan dan ook vaak op het menu, maar ook Hollandse gerechten vind ik heerlijk. Zo ontbijt ik elk weekend een heerlijke volkoren pannenkoek en staat stamppot ook vaak op het menu.

—–

Wij wensen Salma een succesvolle en leerzame laatste stage toe en hebben er zin in om met haar te gaan samenwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.