Mijn kind eet slecht

Heeft je baby last van krampjes? Wil je peuter niet eten? Leeft je puber op chips en energiedrankjes? Neem dan contact op met Adviesbureau Voeding & Leefstijl in. Goede voeding is de voorwaarde voor gezonde kinderen.

Een gezond eetpatroon is belangrijk voor gezonde, sterke kinderen én voor een goede groei. Hier ligt een belangrijke taak voor de ouders. Begin vroeg met het geven van het goede voorbeeld.

Er kunnen veel vragen zijn, zoals: wat doe je als je kind geen groenten wilt eten? Wat geef je mee naar school zodat je kind voldoende energie heeft om goed op te letten in de les? Hoe gezond zijn de kinderproducten écht die we in de supermarkten zien?

Een dieet is geen oplossing

Misschien ben je op zoek naar een dieet voor je kind, maar dit is beslist geen oplossing voor een kind met overgewicht. Een kind is nog in de groei en heeft daarom veel voedingsstoffen nodig. Ieder dieet zou deze belangrijke groei in de weg staan, omdat er tekorten kunnen ontstaan van belangrijke voedingsstoffen of vitamines en mineralen. Daarbij kan een dieet een jojo-effect veroorzaken en kinderen en tieners in de pubertijd vatbaar maken voor extreem lijnen.

Wij spreken daarom niet over ‘lijnen’ of ‘diëten’ bij kinderen, maar over het aanleren van een gezond leefpatroon, waaronder een gezonde voeding!

Hoe kan de diëtist helpen?

De diëtist coacht kinderen én hun ouders. Want alleen als je zelf het goede voorbeeld geeft, zullen je kinderen gezonde voedingsgewoontes aanleren. Maar dan is het wel belangrijk te weten wát die goede gewoontes zijn, en hoe je deze over kunt brengen op jouw kind. Wij bieden passend advies voor elke situatie en houden rekening met de omstandigheden.

Elk kind en iedere vraag is welkom bij ons!

Maak een afspraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.