Mijn kind eet slecht

Heeft je baby last van krampjes? Wil je peuter niet eten? Leeft je puber op chips en energiedrankjes? Neem dan contact op met Adviesbureau Voeding & Leefstijl in. Goede voeding is de voorwaarde voor gezonde kinderen.

Een gezond eetpatroon is belangrijk voor gezonde, sterke kinderen én voor een goede groei. Hier ligt een belangrijke taak voor de ouders. Begin vroeg met het geven van het goede voorbeeld.

Er kunnen veel vragen zijn, zoals: wat doe je als je kind geen groenten wilt eten? Wat geef je mee naar school zodat je kind voldoende energie heeft om goed op te letten in de les? Hoe gezond zijn de kinderproducten écht die we in de supermarkten zien?

Een dieet is geen oplossing

Misschien ben je op zoek naar een dieet voor je kind, maar dit is beslist geen oplossing voor een kind met overgewicht. Een kind is nog in de groei en heeft daarom veel voedingsstoffen nodig. Ieder dieet zou deze belangrijke groei in de weg staan, omdat er tekorten kunnen ontstaan van belangrijke voedingsstoffen of vitamines en mineralen. Daarbij kan een dieet een jojo-effect veroorzaken en kinderen en tieners in de pubertijd vatbaar maken voor extreem lijnen.

Wij spreken daarom niet over ‘lijnen’ of ‘diëten’ bij kinderen, maar over het aanleren van een gezond leefpatroon, waaronder een gezonde voeding!

Is het raadzaam om naar een diëtist te gaan?

De diëtist coacht kinderen én hun ouders. Want alleen als je zelf het goede voorbeeld geeft, zullen je kinderen gezonde voedingsgewoontes aanleren. Maar dan is het wel belangrijk te weten wát die goede gewoontes zijn, en hoe je deze over kunt brengen op jouw kind.

Wij helpen jullie graag om stap voor stap nieuwe gezonde gewoontes aan te leren. Tevens letten wij er op, dat je kind geen tekort aan voedingsstoffen krijgt. Wij maken altijd een voedings- en leefstijladvies op maat, waarin de hoeveelheden staan die jouw kind nodig heeft om gezond op te groeien, goed te kunnen concentreren op school en/of goed te kunnen presteren tijdens het sporten.

Naast face-to-face contact zijn telefonische en video-consulten ook mogelijk als je dat fijner vindt of als je wat verder weg woont. Om een afspraak met ons te maken, kun je ons bellen op: 06-44624781 of het contactformulier op deze website invullen.

Je bent van harte welkom op ons spreekuur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.