Voeding bij maag- en darmklachten

Deze klachten komen vaak voor in Nederland. Omdat je eten elke dag door je maag en darmen gaat, speelt voeding een cruciale rol bij de behandeling van deze ziekten.

Al je eten passeert je maag en je darmen. Geen wonder dat je met je voeding je maag- en darmklachten kunt verbeteren én verslechteren.

Maar hoe bepaal je wat goed is voor jouw lijf? Er is al veel onderzoek gedaan naar de rol van voeding bij bijvoorbeeld een spastische darm, obstipatie of coeliakie. Toch is de aanpak bij alle maag- en darmziekten anders. En je voeding dus ook!

Persoonlijke behoeften

Daarnaast is ook ieder mens anders. Afhankelijk van je leefstijl, leeftijd en persoonlijke situatie heeft jouw lijf andere behoeften dan dat van een ander. Deze behoeften zijn heel persoonlijk en van belang voor het slagen van je behandeling.

Hoe zorg je er nu voor dat jouw dagelijkse voeding past bij jouw ziekte? Dat is niet eenvoudig. Daar heb je uitgebreide voedingskennis, medische kennis en een flinke portie ervaring voor nodig! De diëtist is de aangewezen persoon om je hierbij te helpen.

Wil je een voedings- en leefstijladvies op maat wat je helpt om je darmklachten te verminderen?

Maak een afspraak

PS: Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking.
Eet jij voldoende vezels? Doe ook eens de vezeltest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.