In 12 weken gezonder via het programma “Stap-voor-stap gezonder”

Zou je ook wat meer moeten én willen bewegen?

Samen met gezonde voeding, zorgt méér bewegen voor meer fitheid en gezondheid.  Om je gezondheid te ondersteunen is het goed om elke dag zo’n 10.000 stappen te zetten. Dit staat gelijk aan ongeveer één uur beweging. Dit kan sporten zijn, maar ook wandelen of fietsen.

Werk aan je conditie op een leuk manier!

Voor iedereen is beweging een gezonde gewoonte. Maar zeker bij mensen met een te hoog gewicht en diabetes, een verhoogd cholesterol, een verhoogde bloeddruk en/of het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten, heeft bewegen een positief effect. Speciaal voor deze doelgroep is vorig jaar het project “Stap-voor-stap gezonder” opgestart. Hierin werkt je samen met diëtist Ellen Kant aan een gezond(er) eetpatroon en het uitbreiden van jouw beweegpatroon.

Het traject duurt 12 weken en is inclusief:

  • een persoonlijk voedingsadvies
  • een stappenteller/activiteitenmeter (FitBit) in bruikleen
  • 12 weken wekelijks samen wandelen
  • persoonlijke begeleiding en begeleiding in groepsverband

Heb je overgewicht en diabetes, een verhoogd cholesterol en/of een verhoogde bloeddruk? Dan zijn er, met een doorverwijzing van de huisarts of praktijkondersteuner, géén kosten aan deelname verbonden. Ook de stappenteller krijg je in bruikleen.

We lopen iedere dinsdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur. Bij voldoende deelnemers gaan we ook op donderdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur wandelen.

Je kunt met de praktijkondersteuner bespreken of je voor dit project in aanmerking komt en hij of zij kan je hier ook voor aanmelden. Indien je meer informatie wilt, kun je ook bellen met diëtiste Ellen Kant, telefoonnummer: 06-44624781 of een email sturen naar: info@voedingsadviesvlijmen.nl

Aanmelden voor stap-voor-stap gezonder

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.