Gezonde leefstijl is een ontbrekende Corona-Maatregel

Sinds de komst van corona zijn er een heleboel maatregelen die we opvolgen. Zo behoeden we onszelf en anderen voor deze pandemie. Maar de overheid gaat volgens ons voorbij aan één grote ontbrekende corona maatregel, te weten: het werken aan een gezonde leefstijl. Binnen een paar weken versterk je je immuunsysteem al! En dat helpt om een ernstig verloop van COVID-19 te voorkomen.

Mensen in goede gezondheid hebben over het algemeen een minder ernstig verloop van corona (uitzonderingen daargelaten). Zeker nu sporten lastiger wordt, is het van belang om kennis te delen over het belang van een gezonde leefstijl.

Afscheid nemen van stress, slechte gewoontes en overgewicht

Gezond eten, een goed slaapritme, ontspanning en voldoende beweging spelen een cruciale rol bij een gezonde leefstijl. Als diëtisten en leefstijlcoach weten wij hoe moeilijk het is om slechte gewoontes af te leren. Maar je kunt écht afscheid nemen van stress, slechte gewoontes en overgewicht. Soms heb je er gewoon wat hulp bij nodig. Eerder schreven wij al een blog met 5 tips voor het aanleren van een gezonde nieuwe gewoonte.

Obesitas

Voor mensen met obesitas geldt dat een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) een goed effect op het immuunsysteem kan hebben. Zelfs al vanaf 5-6% gewichtsverlies! Daarnaast is de kans aanzienlijk dat een corona-vaccin minder effectief is bij mensen met obesitas.

Gecombineerde Leefstijl Interventie

Sinds dit najaar zijn wij ook actief als erkend leefstijlcoach. In het leefstijlcoach-programma bieden wij de Gecombineerde Leefstijl Interventie aan voor mensen met obesitas.

De komst van corona is hét moment om jezelf te belonen met een goede gezondheid.

Meer weten?  Klik hier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.