Veel mensen zijn nadat ze COVID-19 hebben gehad ernstig ondervoed.

Wanneer ben je ondervoed?

Je bent ondervoed als je in 1 maand tijd 3 kg of meer bent afgevallen of in 6 maanden tijd 6 kg of meer. Ook als je overgewicht hebt, kun je ondervoed zijn.

Als je niet precies weet hoeveel je bent afgevallen, kan het een indicatie zijn, als je minder eetlust hebt, als je kleding ruimer zit, als je broekriem een gaatje strakker moet of als je horloge ruimer om je pols zit.

Wat zijn de gevolgen van ondervoeding?

Ondervoeding heeft een negatieve invloed op je immuunsysteem, je weerstand en je herstel van ziekte. Ook word je sneller ziek als je ondervoed bent en vergroot het de kans dat je valt.

Denk je dat je ondervoed bent of denk je dat een ouder of iemand die je verzorgt ondervoed is, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij kunnen daarin als diëtist echt hét verschil maken.

Als het nodig is en kan, dan kunnen we op bezoek komen of kun je langskomen op ons spreekuur. Als dat niet nodig is, dan kunnen we ook via de telefoon of videobellen advies geven. Je kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer: 06-44624781 of te mailen naar: info@voedingsadviesvlijmen.nl of door het invullen van het contactformulier op deze website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.