Diëtist

Een diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en gedrag, bij ziekte en gezondheid.

Eetpatroon (dieet)

De diëtist kan door het behandelen met een bepaald eetpatroon (dieet) de lichamelijke gezondheid zodoende bevorderen.

Beschermde titel

De titel ‘diëtist’ is beschermd en mag alleen gevoerd worden met een diploma van een erkende 4-jarige HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek.

Wetenschappelijk onderzoek

Een diëtist is opgeleid om onder andere kritisch naar informatie over voeding te kijken. Zo onderzoekt ze bijvoorbeeld de bron en kijkt of deze informatie uit wetenschappelijk onderzoek naar voren komt.

Aan de ene kant onderzoekt ze wie de onderzoekers zijn en hoe groot het onderzoek was. Aan de andere kant is het ook belangrijk om te weten wie voor het onderzoek heeft betaald.

diëtist

Kwaliteit

Een diëtist heeft een vierjarige hbo-opleiding voeding en diëtetiek afgerond en beschikt over voldoende werkervaring. Zij  zijn verplicht het vak bij te houden en na- en bijscholingen te volgen.

Tevens voldoen zij aan de kwaliteitsnormen en zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Alle diëtisten van Adviesbureau Voeding & Leefstijl Ellen Kant staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) of Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN). Ook zijn wij aangesloten bij:  PuurGezond en  DINETT (Diëtisten Netwerk Transmuraal;  een samenwerkingsverband tussen diëtisten in de regio den Bosch).