Diabetes en voeding

Diabetes is de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland en wordt ook wel suikerziekte genoemd. Voeding speelt een cruciale rol bij deze ziekte.

Er worden veel fabels verteld over diabetes en voeding. Zo denken veel mensen dat je geen suiker meer mag als je diabetes hebt, maar dat is niet waar. Maar hoe weet je wat wel goed is voor jouw lijf? Onderzoek laat zien dat bij diabetes koolhydraten en vetten een belangrijke rol spelen. Deze rol verschilt per persoon en is bij diabetes type 1 anders dan bij diabetes type 2.

Welke voeding past bij jou?

Ieder mens is anders. Afhankelijk van je leefstijl en het type diabetes heeft jouw lijf andere behoeften dan dat van een ander. Deze behoeften zijn persoonlijk en veranderen ook nog eens per levensfase. Hoe zorg je er nu voor dat jouw dagelijkse voeding past bij jouw ziekte? Dat is niet eenvoudig. Daar heb je uitgebreide voedingskennis, medische kennis en een flinke portie ervaring voor nodig! De diëtist is de aangewezen persoon om je hierbij te helpen.

Kun je wel een steuntje in de rug gebruiken?

Wil je een voedings- en leefstijladvies op maat wat je helpt om je bloedglucose onder controle te houden en waardoor je misschien zelfs geen medicijnen meer nodig hebt of waardoor je je medicatie kunt afbouwen? Wij helpen je graag om stap voor stap nieuwe gezonde gewoontes aan te leren.

Naast face-to-face contact zijn telefonische en video-consulten ook mogelijk als je dat fijner vindt of als je wat verder weg woont. Om een afspraak met ons te maken, kun je ons bellen op: 06-44624781 of het contactformulier op deze website invullen.

Je bent van harte welkom op ons spreekuur!

Misschien vind je deze blog over diabetes ook interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.